1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: gruczolakorak G2 |
asia 1975
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11761
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-03-23, 16:42 Temat: gruczolakorak G2 |
Czyli tzw.powikłania pooperacyjne. Przykro mi, że twój tatuś musi tak cierpieć. A wy przy okazji przechodzicie ogromny stres. Mam nadzieję że teraz będzie się już wszystko dobrze się goić. Pozdrawiam serdecznie. |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-02-17, 21:53 Temat: gruczolakorak G2 |
Jeszcze pewnie nie raz spotkasz się z sytuacją, która delikatnie mówiąc zadziwi. Trzymam kciuki za twojego tatę, oby operacja się udała tzn by resekcja całkowita doszła do skutku, a potem by tatuś doszedł jak najszybciej do siebie. Pozdrawiam serdecznie |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-02-13, 21:54 Temat: gruczolakorak G2 |
Wybacz absenteeism zmyliły mnie słowa ... "choć preferowana "... dlatego zrozumiałam te słowa ,że w standardzie najpierw chemia indukcyjna potem resekcja.
Mój błąd , przepraszam.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2015-02-13, 22:04 ]
Nie ma sprawy każdy ze standardów i tak trzeba odnieść do konkretnego pacjenta, nie zawsze więc dla dwóch osób ta sama metoda będzie tą właściwą do zastosowania, wiadomo.
|
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-02-13, 21:33 Temat: gruczolakorak G2 |
A ja mam pytanie czy chirurg onkolog widział te wszystkie Taty wyniki? Czy jeśli widział to czy powiedział, że z wyników wychodzi, że jest nieoperacyjny na tą chwilę i , że trzeba spróbować najpierw chemioterapię indukcyjną by zmniejszyła nowotwór?
Może rzeczywiście jest w standardowej procedurze tak jak pisze absenteeism , że najpierw chemia potem operacja.
Jednak ja osobiście (gdyby chirurg oglądając wszystkie wyniki oczywiście widział szansę całkowitej resekcji ) próbowałabym Tatę przekonać do operacji.
Pamiętam jeszcze słowa profesora Zegarskiego koordynatora chirurgii onkologicznej w CO Bydgoszcz, co tyczyło się mojego Tatusia , gdy zadaliśmy mu właśnie takie pytanie czy może lepiej najpierw chemię to odpowiedział, że na tego typu raka chemia nie działa i kazał jak najszybciej kierować się na chirurgię onkologiczną.
Może skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Czas naprawdę odgrywa tu ogromną rolę.
Pozdrawiam Asia. |
|
|